Üzleti feltételek

 

Általános Szerződési Feltételek

 1. Bevezető rendelkezések
 2. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: „szerződési feltételek“) a Polgári Törvénykönyvről szóló 89/2012. sz. törvény (a továbbiakban: „Polgári Törvénykönyv“) 1751. és azt követő szakaszai alapján kerülnek kiadásra
 • London Club, s.r.o.
 • Cégjegyzékszám: 01571451
 • Adószám: CZ01571451
 • székhelye: Zátiší 1958, 688 01 Uherský Brod

Elérhetőségek: 

 • e-mail: info@londonclub.cz
 • telefon: 577544687
 • wwww.londonclub.cz

(a továbbiakban: „eladó“).

 1. A jelen Általános Szerződési Feltételek szabályozzák az Eladó és azon természetes személy kölcsönös jogait és kötelezettségeit, aki az Adásvételi Szerződést az üzleti tevékenységén kívül fogyasztóként köti meg (a továbbiakban: „vevő”) a www.londonclub.cz weboldalon elérhető webes felületen keresztül (a továbbiakban: „webáruház”).
 2. Az értékesítő fogyasztási cikkek, nevezetesen női, férfi és gyermek divattermékek (a továbbiakban: „áru“) értékesítésével foglalkozik.
 3. A feltételek az adásvételi szerződés szerves részét képezik. Az adásvételi szerződés ettől eltérő rendelkezései elsőbbséget élveznek a feltételekben foglaltakkal szemben.
 4. Ezek az Általános Szerződési Feltételek és az Adásvételi Szerződés cseh nyelven kerülnek megkötésre.
 5. Árukra és árakra vonatkozó információk
 6. Az árucikkekre vonatkozó információk, beleértve az egyes árucikkek árait és főbb jellemzőit, a webáruház katalógusában találhatók. Az áruk árai tartalmazzák az általános forgalmi adót, az összes kapcsolódó díjat és az áruk visszaküldésének költségét, ha természetüknél fogva ezek az áruk nem küldhetők vissza a szokásos postai úton. Az áruk árai a webáruházban való megjelenésük idejére érvényesek maradnak. Ez a rendelkezés nem zárja ki az egyénileg megállapított feltételekkel kötött adásvételi szerződés megkötését.
 7. A webáruház katalógusában elhelyezett áruk bemutatása tájékoztató jellegű, és az eladó nem köteles adásvételi szerződést kötni ezekre az árukra vonatkozóan.
 8. Az áruk csomagolásával és szállításával kapcsolatos költségekre vonatkozó információkat a webáruházban tesszük közzé. A webáruházban feltüntetett áruk csomagolásával és szállításával kapcsolatos költségekről szóló információk csak abban az esetben érvényesek, ha az árukat a Cseh Köztársaságon belül kézbesítik.
 9. Az áru vételárára vonatkozó kedvezmények nem kombinálhatók egymással, kivéve, ha az eladó és a vevő eltérően állapodik meg.
 10. Az áru árából adott árengedményre vonatkozó információ azt a legalacsonyabb árat tartalmazza, amelyen az eladó a terméket kínálta és értékesítette
 11. a) a kedvezmény megadását megelőző 30 napon belül,
 1. b) az áru felajánlásától és értékesítésétől a kedvezmény nyújtásáig, ha a termék 30 napnál rövidebb ideje van forgalomban, vagy
 2. c) az első árengedmény megadását megelőző 30 napon belül, ha az eladó az árengedményt az árból fokozatosan növeli.

Az előző mondat nem vonatkozik a romlandó vagy rövid eltarthatósági idejű termékekre.

 1. Megrendelés és az adásvételi szerződés megkötése
 1. Az adásvételi szerződés megkötésével kapcsolatban a vevőnél a távoli kommunikációs eszközök használata során felmerülő költségeket (internetkapcsolat költségei, telefonhívások költségei) a vevő maga viseli. Ezek a költségek nem térnek el az alapkamattól.
 2. A vevő a következő módon rendeli meg az árut:
 1. a vásárlói fiókján keresztül, ha korábban regisztrált a webáruházban,
 2. a megrendelőlap kitöltésével regisztráció nélkül.  
 1. A megrendelés leadásakor a vevő kiválasztja az árut, a tételek számát, a fizetési és szállítási módot.
 2. A megrendelés elküldése előtt a vevőnek lehetősége van ellenőrizni és módosítani a megrendelésben megadott adatokat. A vevő a "MEGRENDELÉS FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGGEL" gombra kattintva küldi el a megrendelést az eladónak. A megrendelésben szereplő adatokat az eladó helyesnek tekinti. A megrendelés érvényességének feltétele a megrendelőlapon szereplő összes kötelező adat kitöltése, valamint a vevő megerősítése, hogy elfogadta a szerződési feltételeket.
 3. Az eladó a megrendelés kézhezvételét követően azonnal elküldi a vevőnek a megrendelés kézhezvételéről szóló visszaigazolást a vevő által a megrendeléskor megadott e-mail címre. Ez a visszaigazolás automatikus, és nem minősül szerződéskötésnek. A visszaigazoláshoz csatolják az eladó aktuális szerződési feltételeit. Az adásvételi szerződés csak a megrendelésnek az eladó általi elfogadása után jön létre. A megrendelés elfogadásáról szóló értesítést a vevő e-mail címére kézbesítik.
 4. Abban az esetben, ha a megrendelésben megadott bármelyik követelmény nem teljesíthető, az eladó a vevő e-mail címére módosított ajánlatot küld a vevőnek. A módosított ajánlatot az adásvételi szerződés új ajánlatának kell tekinteni, és az adásvételi szerződés ebben az esetben azzal jön létre, hogy a vevő megerősíti az ajánlat elfogadását az eladónak a jelen Általános Szerződési Feltételekben megadott e-mail címére.
 5. Az eladó által elfogadott valamennyi megrendelés kötelező érvényű. A vevő a megrendelést mindaddig visszavonhatja, amíg a vevő nem kap értesítést arról, hogy az eladó elfogadta a megrendelést. A vevő a megrendelést az eladó jelen Általános Szerződési Feltételekben megadott telefonszámán vagy e-mail címén vonhatja vissza.
 6. Abban az esetben, ha az eladó nyilvánvaló technikai hibát követ el az áruk árának a webáruházban vagy a rendelési folyamat során történő feltüntetésekor, az eladó nem köteles az árut a nyilvánvalóan hibás áron szállítani a vevőnek, még akkor sem, ha a vevőnek a jelen Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően automatikus visszaigazolást küldött a megrendelés beérkezéséről. Az eladó indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja a vevőt a hibáról, és módosított ajánlatot küld a vevő e-mail címére. A módosított ajánlatot az adásvételi szerződés új ajánlatának kell tekinteni, és az adásvételi szerződés ebben az esetben a vevő által az eladó e-mail címére küldött elfogadás megerősítésével jön létre.

 

III. Felhasználói fiók

 1. A webáruházban történt regisztráció alapján a vevő hozzáférhet a felhasználói fiókjához. A vevő a saját felhasználói fiókjával rendelhet árut. A vevő regisztráció nélkül is rendelhet árut.
 2. Felhasználói fiók regisztrációjakor és az áru megrendelésekor a vásárló köteles a valóságnak megfelelő és valós adatokat megadni. A vevő köteles a felhasználói fiókjában megadott adatokat bármilyen változás esetén frissíteni. A vásárló által a felhasználói fiókban és az áru megrendelésekor megadott adatokat az eladó helyesnek tekinti.
 3. A felhasználói fiókhoz való hozzáférést felhasználónév és jelszó biztosítja. A vásárló köteles a felhasználói fiókjához való hozzáféréshez szükséges információkat bizalmasan kezelni. Az eladó nem felelős a felhasználói fiókkal való visszaélésekért harmadik személyek által.
 4. A vevő nem jogosult felhasználói fiókja harmadik fél számára történő használatára.
 5. Az eladó törölheti a felhasználói fiókot, különösen, ha a vevő már nem használja a felhasználói fiókját, vagy ha a vevő megszegi az adásvételi szerződésben vagy a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt kötelezettségeit.

Vevő tudomásul veszi, hogy a felhasználói fiók nem biztos, hogy folyamatosan elérhető, különös tekintettel az eladó hardver és szoftver berendezéseinek szükséges karbantartására, ill. harmadik felek hardver- és szoftverberendezéseinek szükséges karbantartása.

 1. Fizetési feltételek és áruszállítás
 1. A vevő az áru árát és az áru szállításával kapcsolatos költségeket az adásvételi szerződés alapján a következő módokon fizetheti meg:
 1. átutalással az eladó 2101311966/2010 számú, a Fio banka banknál vezetett bankszámlájára,
 2. készpénz nélküli fizetés bankkártyával a GoPay fizetési átjárón keresztül, melyre a fizetési átjáró feltételei vonatkoznak, amelyek a következő címen érhetők el: https://help.gopay.com/cs/tema/cenik-a-obchodni-podminky.
 3. utánvéttel,
 4. készpénzzel vagy bankkártyával a csomag személyes átvételekor.

- FIGYELMEZTETÉS: Előre fizetés esetén a megrendelést csak a fizetés jóváírása vagy az elküldött fizetés visszaigazolása után foglaljuk le és dolgozzuk fel, amennyiben késik a fizetés, az áru elfogyhat. 

 

 1. A vevő a vételárral együtt köteles megfizetni az eladónak az áru csomagolásával és szállításával kapcsolatos költségeket a megállapodás szerinti összegben. Amennyiben az alábbiakban kifejezetten másként nem szerepel, a vételár tartalmazza az áruk szállításával kapcsolatos költségeket is.
 2. Készpénzes fizetés esetén a vételár az áru átvételekor fizetendő. Készpénz nélküli fizetés esetén a vételár az adásvételi szerződés megkötésétől számított 3 napon belül esedékes.
 3. A fizetési átjárón keresztül történő fizetés esetén a vevő köteles követni az adott elektronikus fizetési szolgáltató utasításait.
 4. Készpénz nélküli fizetés esetén a vevő vételár fizetési kötelezettsége akkor teljesül, amikor a megfelelő összeg jóváírásra kerül az eladó számláján.
 5. Az eladó nem kér a vevőtől előleget vagy más hasonló fizetést, kivéve, ha erről másképp nem állapodtak meg. A vételárnak az áru szállítása előtti kifizetése nem minősül előlegnek.
 6. Az árut a vevőnek kiszállítják:
 1. a vevő által a megrendelésben megadott címre
 2. a csomagküldő szolgálaton keresztül a vevő által megjelölt csomagküldő címére
 3. legfeljebb 7 munkanapon belül (a legtöbb küldeményt azonban 3-5 munkanapon belül kiküldjük)
 4. miután a csomagot átadtuk a kiválasztott szállítónak a kézbesítéshez, nem vagyunk felelősek a kézbesítés időpontjáért 
 1. A szállítási mód kiválasztása a rendelési folyamat során történik.
 2. Az áru szállítási költségét a szállítás módjától és az áru átvételétől függően a vevő megrendelésében és az eladó által a megrendelés visszaigazolásában határozzák meg. Abban az esetben, ha a szállítási módot a vevő külön kérése alapján kötik meg, a vevő viseli az ezzel a szállítási móddal kapcsolatos kockázatot és minden többletköltséget.
 3. Amennyiben a teljesítési határidőben nem állapodtak meg, az eladó a szerződés megkötését követően haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül köteles a terméket a vevőnek átadni.
 4. Ha az eladó szállítja a terméket a vevőnek, akkor az abban a pillanatban kerül átadásra a vevőnek, amikor a fuvarozó átadja azt a fogyasztónak (vevőnek) vagy az általa kijelölt személynek. Ha azonban a fuvarozót a vevő jelölte ki anélkül, hogy az eladó felajánlotta volna, a termék akkor kerül átadásra a vevőnek, amikor az eladó átadja azt a fuvarozónak; ez nem érinti a vevőnek a fuvarozóval szemben fennálló jogait.
 5. Ha az eladó szállítási késedelembe esik, a vevő elállhat a szerződéstől, ha az eladó még a vevő által biztosított további ésszerű határidőn belül sem teljesíti kötelezettségét. A vevő csak akkor állhat el a szerződéstől külön határidő nélkül, ha az eladó megtagadta a teljesítést, vagy ha a szerződéskötéskor fennálló körülményekre tekintettel a meghatározott időpontban történő teljesítés szükséges, vagy ha a vevő a szerződéskötés előtt tájékoztatta az eladót arról, hogy a teljesítés egy bizonyos időpontban szükséges; a Polgári Törvénykönyv 1980. §-ának rendelkezései nem alkalmazandók.
 6. Az eladó köteles a szerződéstől való elállást követően haladéktalanul visszafizetni a vevőnek a szerződés alapján a vevő által kifizetett valamennyi pénzbeli juttatást.
 7. Ha a vevő részéről felmerült okok miatt az árut ismételten vagy a megrendelésben meghatározottaktól eltérő módon szükséges leszállítani, a vevő köteles megfizetni az áru ismételt leszállításával járó költségeket, ill. más szállítási móddal kapcsolatos költségek.
 8. A vevő az áru fuvarozótól történő átvételekor köteles ellenőrizni az áru csomagolásának sértetlenségét, és hiba esetén haladéktalanul értesíteni a szállítót. A küldeménybe való illetéktelen behatolást jelző csomagolás megsértése esetén a vevőnek nem kell átvennie a szállítmányt a szállítmányozótól.
 9. Az eladó adóigazolást – számlát – állít ki a vevő részére. Az adóigazolást az eladó a megrendelés elküldése után küldi el a vevő e-mail címére.
 10. A vevő az áru tulajdonjogát az áru teljes vételárának kifizetésével szerzi meg, beleértve a szállítási költségeket is, de nem az áru átvételét megelőzően. Az áru véletlen rongálása, károsodása vagy elvesztése esetén a felelősség az áru átvételének pillanatában, vagy abban a pillanatban száll át a vevőre, amikor a vevő köteles volt az árut átvenni, de ezt az adásvételi szerződés megsértésével elmulasztotta.
 11. A termékek képei illusztrációk, a termékek tényleges kinézete némileg eltérhet (technikai okok, a monitor beállításai, a böngésző típusa stb. miatt).
 1. A szerződéstől való elállás
 1. Annak a vevőnek, aki az üzleti tevékenységén kívül, fogyasztóként kötött adásvételi szerződést, joga van elállni az adásvételi szerződéstől.
 2. A vevő attól a naptól számított tizennégy napon belül elállhat a szerződéstől, amikor a vevő vagy az általa kijelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik fél átveszi az árut, vagy
 1. a) az utolsó darab árut, ha a vevő több darab árut rendel meg, amelyeket külön szállítanak egy megrendelésen belül,
  b) az áruk utolsó tételét vagy részét, amely több tételből vagy részből áll, vagy
  c) az áruk első szállítását, ha a szerződés rendszeres áruszállítást ír elő a megállapodás szerinti időtartamra
 1. A vevő nem állhat el az adásvételi szerződéstől:
 • a szolgáltatásnyújtásról, ha azt teljes egészében teljesítették; ellenszolgáltatás fejében történő teljesítés esetén csak akkor, ha a teljesítés a fogyasztó előzetes kifejezett hozzájárulásával az elállási határidő lejárta előtt megkezdődött, és a vállalkozó a szerződés megkötése előtt tájékoztatta a fogyasztót arról, hogy a teljesítéssel megszűnik a szerződéstől való elállás joga,
 • olyan áruk vagy szolgáltatások nyújtása, amelyek ára a vállalkozó akaratától függetlenül a pénzügyi piac ingadozásaitól függ, és amelyek az elállási idő alatt előfordulhatnak,
 • olyan alkoholtartalmú italok szállítására, amelyek árában a szerződés megkötésekor állapodtak meg, azzal a kikötéssel, hogy a szállításra csak harminc nap elteltével kerülhet sor, és amelyek tényleges értéke a vállalkozó akaratától független piaci ingadozásoktól függött,
 • a fogyasztó igényei szerint vagy személyes igényeihez igazodó termékértékesítés,
 • romlandó vagy rövid élettartamú áruk, valamint olyan áruk szállítása, amelyek természetüknél fogva a szállítást követően visszafordíthatatlanul összekeveredtek más árukkal,
 • sürgős javítás vagy karbantartás elvégzése a fogyasztó kifejezett kérésére a fogyasztó által kijelölt helyen; ez azonban nem vonatkozik a kért javításoktól eltérő javítások elvégzésére vagy a javításhoz vagy karbantartáshoz szükséges pótalkatrészeken kívüli áruk szállítására
 • olyan lezárt csomagolású áruk szállítása, amelyek egészségügyi vagy higiéniai okokból nem alkalmasak arra, hogy a fogyasztó által felbontott csomagolás után visszaküldjék őket,
 • a lezárt csomagolású hang- vagy képfelvétel vagy számítógépes program átadása, ha a fogyasztó megsértette azt,
 • újságok, folyóiratok vagy magazinok szállítására, kivéve az ezek szállítására vonatkozó előfizetői szerződéseket,
 • szállás, áruszállítás, közlekedési eszköz bérlése, vendéglátás vagy szabadidő, ha a szerződést meghatározott időpontban vagy meghatározott időtartamon belül kell teljesíteni,
 • más jogszabály szerinti nyilvános árverés alapján kötötték, amelyen a fogyasztó fizikailag jelen lehet, vagy
 • a nem tárgyi adathordozón szállított digitális tartalom szolgáltatása esetén a teljesítés megkezdését követően; ellenszolgáltatás fejében történő teljesítés esetén, ha azt a fogyasztó előzetes kifejezett hozzájárulásával az elállási határidő lejárta előtt megkezdték, a fogyasztót tájékoztatták arról, hogy a szerződéstől való elállási joga ezzel megszűnt, és a vállalkozó az 1824a. § (1) és (2) bekezdése vagy az 1828. § (3) bekezdése szerinti visszaigazolást adott neki.
 1. Az elállási határidő betartása érdekében a vevőnek az elállási határidőn belül elállási nyilatkozatot kell küldenie.
 2. Az adásvételi szerződéstől való elálláshoz a vevő az eladó által rendelkezésre bocsátott elállási nyilatkozat mintáját használhatja ITT. A vevőnek az adásvételi szerződéstől való elállást az eladónak a jelen általános szerződési feltételekben megadott e-mail címére vagy szállítási címére kell elküldenie. Az eladó haladéktalanul visszaigazolja a nyomtatvány kézhezvételét a vevőnek.
 3. A szerződéstől elállt vevő köteles az árut az elállástól számított 14 napon belül visszaküldeni az eladónak a jelen Általános Szerződési Feltételekben meghatározott szállítási címre. A vevő viseli az áruknak az eladóhoz történő visszaküldésével kapcsolatos költségeket, még akkor is, ha az áru jellegéből adódóan nem küldhető vissza a szokásos postai úton. A határidő akkor marad fenn, ha az árut a határidő lejárta előtt elküldi.
 4. Ha a vevő eláll a szerződéstől, az eladó köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszafizetni a vevőtől kapott pénzösszeget, beleértve a szállítási költséget is, ugyanilyen módon. Az eladó csak akkor adja vissza a vevőnek más módon a kapott pénzösszeget, ha a vevő ebbe beleegyezik, és ha nem merülnek fel további költségek.
 5. Amennyiben a vevő az eladó által felajánlott legolcsóbb szállítási módtól eltérő szállítási módot választott, az eladó a legolcsóbb felajánlott szállítási módnak megfelelő összegben téríti meg a vevőnek az áruk szállítási költségét.
 6. Amennyiben a vevő eláll az adásvételi szerződéstől, az eladó nem köteles a kapott pénzösszeget a vevőnek visszafizetni, mielőtt a vevő átadja neki az árut, vagy bizonyítja, hogy az árut elküldte az eladónak.
 7. A vevőnek az árut sértetlenül, nem viselt és sértetlenül, valamint lehetőség szerint eredeti csomagolásban kell visszaküldenie az eladónak. Az eladó jogosult az áruban keletkezett kár megtérítése iránti igényt egyoldalúan beszámítani a vevőnek a vételár visszatérítésére vonatkozó követelésébe.
 8. Amennyiben a vevő elállt a szerződéstől, az összes mellékszerződésből eredő kötelezettségek a fő szerződésből eredő kötelezettséggel egyidejűleg megszűnnek, a vevőt nem terhelő költségek nélkül, kivéve a Polgári Törvénykönyv 1832. §-ának (2) bekezdése, 1833. és 1834. §-a szerinti kifizetéseket. Az előző mondatban említett mellékszerződés olyan szerződés, amelynek tárgya a fő szerződés szerinti teljesítéshez kapcsolódó teljesítés, és ezt a teljesítést a vállalkozó vagy egy harmadik személy nyújtja a közöttük létrejött megállapodás alapján.
 9. Az eladó jogosult elállni az adásvételi szerződéstől a készlet kiárusítása, az áru elérhetetlensége miatt, vagy ha az áru gyártója, importőre vagy beszállítója beszüntette az áru gyártását vagy importját. Az eladó köteles haladéktalanul tájékoztatni a vevőt a megrendelésben megadott e-mail címen keresztül, és a szerződéstől való elállásról szóló értesítéstől számított 14 napon belül a vevőtől a szerződés alapján kapott valamennyi pénzt, beleértve a szállítási költséget is, a vevő által meghatározott formában vagy módon visszautalni.
 10. Amennyiben a vevő úgy dönt, hogy a 14 napos határidőn belül kicseréli a terméket, nem jön létre új adásvételi szerződés, és nem jár új 14 napos határidő a termék cseréjére vagy visszaküldésére, kivéve, ha a vevő az eredeti 14 napos határidőn belül ismét visszaküldi vagy kicseréli az árut.
 1. SZERZŐDÉSSZEGÉS
 2. A vevő részéről az adásvételi szerződés megszegésének minősül a következő: A szerződéses futárszolgálatok (Packeta, Česká pošta (Cseh posta), PPL) által kézbesített küldemény átvételének elmulasztása vagy visszautasítása, illetve a már feladott megrendelés lemondása. A megrendelés a megrendelést követő 1 órán belül kötbérmentesen törölhető az eladó e-mail címére küldött üzenettel: info@londonclub.cz .
 3. Az adásvételi szerződés megszegése esetén az eladó e-mailben javaslatot tesz a vevőnek a további teendőkre. A küldemény el nem fogadása esetén a megrendelés minden további kötbér nélkül újra elküldhető, feltéve, hogy a megrendelés 7 munkanapon belül kifizetésre kerül az eladó számlájára. Amennyiben nem születik megállapodás, vagy ha a vevő nem érdekelt az ügy megoldásában, az eladó a vevőtől 500 CZK-ig terjedő elkerülhetetlen költségek megfizetését kéri.
 4. Amennyiben a megrendelés ajándékot tartalmaz, az ajándékozási szerződés érvényét veszti, ha a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül eláll a szerződéstől.
  - Vagyis ha a 14 napon belüli elállást követően a megrendelés összege nem felel meg az ajándék átvételének feltételeinek, a vevő köteles az ajándékot a küldött áruval együtt visszaküldeni.
  - Ha ez nem történik meg, a vevőnek felszámítják a visszatérített összegből küldött ajándék értékét, vagy számlát állítanak ki az ajándékról a megfelelő összegben.
 5. Abban az esetben, ha a vevő teljesítette az ingyenes szállításra vonatkozó rendelési feltételeket, és a rendelés egy részének visszaküldésével megsérti/nem teljesíti ezeket a feltételeket, az eladó fenntartja a jogot, hogy a kiválasztott szállítással kapcsolatos további költségeket levonja. A visszatérítést ezután csökkentik ezekkel a költségekkel.
 6. Az eladó jogosult a szerződéstől bármikor elállni, mielőtt az árut a vevőnek leszállítanák, ha objektív okok miatt az áru nem szállítható le (különösen harmadik fél részéről felmerülő okok vagy az áru jellegén alapuló okok). Az eladónak joga van elállni a szerződéstől akkor is, ha nyilvánvaló, hogy a vevő szándékosan helytelen adatokat adott meg a megrendelésben. Abban az esetben, ha a vevő üzleti tevékenysége részeként, azaz vállalkozóként vásárol árut, jogunkban áll bármikor, akár indoklás nélkül is elállni a szerződéstől.

 

 1. Hibás teljesítésből származó jogok
 1. Az eladó felel a vevővel szemben azért, hogy a termék átvételkor hibátlan. Az eladó különösen azért felel a vevővel szemben, hogy a termék
 2. a) megfelel az elfogadott leírásnak, típusnak és mennyiségnek, valamint minőségnek, funkcionalitásnak, kompatibilitásnak, interoperabilitásnak és egyéb elfogadott jellemzőknek,
 3. b) alkalmas arra a célra, amelyre a vevő igényli, és amelyhez az eladó hozzájárult; és
 4. c) az egyeztetett tartozékokkal és használati utasításokkal, beleértve az összeszerelési vagy telepítési utasításokat is tartalmazza.
 5. Az eladó felelős a vevővel szemben azért, hogy a megállapodás szerinti tulajdonságokon túlmenően
 6. a) a termék alkalmas arra a célra, amelyre a terméket általában használják, beleértve a harmadik felek jogait, a jogszabályokat, a műszaki szabványokat vagy - ha nincsenek műszaki szabványok - az iparági gyakorlati kódexeket,
 7. b) a termék mennyisége, minősége és egyéb jellemzői - beleértve a tartósságot, funkcionalitást, kompatibilitást és biztonságot - megfelelnek az azonos típusú termékek szokásos jellemzőinek, amelyeket a vevő ésszerűen elvárhat, figyelembe véve az eladó vagy az azonos szerződéses láncban szereplő más személy által tett nyilvános nyilatkozatokat is, különösen a reklámot vagy a címkézést,
 8. c) a terméket tartozékokkal együtt szállítják, beleértve a csomagolást, a használati utasításokat és egyéb, a vevő által ésszerűen elvárható használati utasításokat; és
 9. d) a termék minőségében vagy kivitelezésében megfelel az eladó által a szerződés megkötése előtt a vevőnek átadott mintának vagy mintadarabnak.
 10. Az eladót nem köti a (2) bekezdés b) pontjában említett nyilvános nyilatkozat, ha bizonyítja, hogy nem volt tudomása róla, vagy hogy a szerződéskötés időpontjában a szerződéskötéshez legalább hasonló módon módosították, vagy hogy az nem befolyásolhatta a vásárlási döntést. A (2) bekezdés nem alkalmazandó, ha az eladó a szerződés megkötése előtt kifejezetten tájékoztatta a vevőt arról, hogy a termék valamely tulajdonsága eltérő, és a vevő a szerződés megkötésekor ehhez kifejezetten hozzájárult.
 11. Ha a hiba az átvételtől számított egy éven belül jelentkezik, a terméket úgy kell tekinteni, hogy az átvételkor hibás volt, kivéve, ha a termék jellege vagy a hiba ezt kizárja. Ez az időszak nem vonatkozik arra az időre, amíg a vevő nem tudja használni a terméket, ha a hibára jogosan mutattak rá.
 12. A vevő az átvételtől számított két éven belül nyilvánvalóvá váló hibát kifogásolhatja. Ha a vevő jogosan vádolja az eladót hibával, az előző mondat szerinti határidő nem jár le arra az időszakra, amely alatt a vevő a terméket nem használhatja.
 13. A vevő nem jogosult a hibás teljesítésre, ha ő maga okozta a hibát. Nem minősül hibának a szokásos használatból eredő elhasználódás, illetve használt dolog esetén a korábbi használat mértékének megfelelő elhasználódás.
 14. Hiba esetén a vevő reklamációt nyújthat be az eladónak, és kérheti a hiba elhárítását, valamint választása szerint:
 1. új, hibátlan termék szállítását követelheti meg, vagy
 2. a termék javítását, kivéve, ha a hiba elhárításának választott módja lehetetlen vagy a másik módszerhez képest aránytalanul drága; ezt különösen a hiba jelentőségére, a dolog értékére tekintettel kell értékelni, amely a hiba nélkül a dolog értéke lett volna, valamint arra, hogy a hiba a vevő számára jelentős nehézség nélkül elhárítható-e a másik módszerrel
 1. Az eladó megtagadhatja a hiba kijavítását, ha az lehetetlen vagy ésszerűtlenül magas költségekkel jár, különösen a hiba jelentőségét és azt az értéket figyelembe véve, amelyet a termék a hiba nélkül képviselne.
 2. Az eladó köteles a hibát a hiba jelzését követő megfelelő határidőn belül úgy kijavítani, hogy az a vevőnek ne okozzon jelentős kellemetlenséget, figyelembe véve a termék jellegét és azt a célt, amelyre a vevő a terméket vásárolta.
 3. Az eladónak saját költségén át kell vennie a terméket a hiba elhárítása érdekében. Amennyiben a termék szétszerelése, amelynek összeszerelése a termék jellegének és rendeltetésének megfelelően történt, mielőtt a hiba nyilvánvalóvá vált, ezt megköveteli, az eladó köteles a hibás terméket szétszerelni és egy javított vagy új terméket összeszerelni, vagy ennek költségeit megfizetni.
 4. Ha a vevő nem veszi át a terméket megfelelő időn belül azt követően, hogy az eladó értesítette őt a javítás utáni átvétel lehetőségéről, az eladó felel a tárolási költségekért vagy az újbóli kiszállítással kapcsolatos költségekért.
 1. A vevő indokolt árengedményt igényelhet, vagy elállhat a szerződéstől, ha
 2. a) az eladó megtagadta vagy elmulasztotta a hiba kijavítását a (9) és (10) bekezdésnek megfelelően.
 3. b) a hiba ismételten jelentkezik,
 4. c) a hiba súlyos szerződésszegésnek minősül, vagy
 5. d) az eladó nyilatkozatából vagy a körülményekből nyilvánvaló, hogy a hiba nem javítható ki megfelelő időn belül vagy a vevőnek okozott jelentős kellemetlenségek nélkül.
 6. A vevő nem állhat el a szerződéstől, ha a hiba jelentéktelen; úgy kell tekinteni, hogy a hiba nem jelentős. A Polgári Törvénykönyv 2110. és 2111. §-a nem alkalmazandó.
 7. A hibás teljesítésből eredő jogokat (reklamációkat) a vevő a jelen általános szerződési feltételekben megadott e-mail címen keresztül gyakorolja az eladóval szemben. Erre az e-mailre válaszul a vevő részletes tájékoztatást kap arról, hogyan kell eljárni reklamáció esetén. A reklamáció időpontjának azt a pillanatot kell tekinteni, amikor az eladó tudomást szerzett a reklamációról. Az eladó köteles a vevőnek írásbeli igazolást adni arról, hogy a vevő mikor élt a jogával, mi a reklamáció tartalma és a reklamáció rendezésének milyen módját kéri a vevő, valamint a vevő elérhetőségét a reklamáció rendezésével kapcsolatos tájékoztatás céljából. Ez a kötelezettség a javítás elvégzésére kijelölt más személyekre is vonatkozik.
 8. A reklamációt, beleértve a hiba elhárítását is, a reklamáció időpontjától számított 30 napon belül kell rendezni, és erről a vevőt tájékoztatni kell, kivéve, ha az eladó és a vevő hosszabb határidőben állapodik meg.
 9. A 16. bekezdésben említett határidő lejárta után a vevő elállhat a szerződéstől, vagy indokolt árengedményt követelhet. A reklamáció pillanatának azt a pillanatot kell tekinteni, amikor a vevő akaratnyilvánítása (a hibás teljesítés jogának gyakorlása) az eladóhoz eljut.
 10. Az eladó köteles a vevőnek visszaigazolást adni a reklamáció kezelésének időpontjáról és módjáról, beleértve a javítás visszaigazolását és a javítás időtartamát, vagy a reklamáció elutasításának írásos indoklását. Ez a kötelezettség a javítás elvégzésére kijelölt más személyekre is vonatkozik
 11. Jogos követelés esetén a vevő jogosult a reklamációval kapcsolatban felmerült indokolt költségek megtérítésére. A vevő ezt a jogát a jótállási idő lejártát követő egy hónapon belül gyakorolhatja az eladóval szemben.
 12. A szerződő felek jogait és kötelezettségeit a  hibás teljesítésből eredő jogok tekintetében a  Polgári Törvénykönyv 1914-1925., 2099-2117. és 2161-2174. §-ai, valamint a fogyasztóvédelemről szóló 634/1992. sz. törvény szabályozza.

VII. Ajándékutalványok

 1. A megrendelés leadásakor a vevő a megvásárolt ajándékutalványokon szereplő kódokat adhatja meg. Amennyiben az eladó kifejezetten másként nem rendelkezik, az ajándékutalványok és kedvezménykódok nem válthatók be többször, illetve nem kombinálhatók egymással.
 2. A www.londonclub.cz oldalon vásárolt ajándékutalványok  csak a www.londonclub.cz webáruházonkeresztül történő termékvásárlásra használhatók fel.
 3. Az adásvételi szerződéstől való elállás, azaz az áru törvényes határidőn belüli visszaküldése esetén a vevő csak az áru megvásárlásáért ténylegesen kifizetett összeg visszatérítésére jogosult, az utalvány értékének visszatérítésére nem. A fel nem használt értékre a webáruházzal történt előzetes egyeztetés alapján új utalványt lehet kiállítani.
 4. Ha az ajándékutalvány vagy kedvezménykód korlátozott érvényességi idővel rendelkezik, a vásárló csak a lejárat előtt jogosult felhasználni az ajándékutalványt. Az eladó az ajándékutalvány fel nem használt értékéért nem ad pénzt vagy más kompenzációt.
 5. Sem az ajándékutalvány, sem a kedvezménykód nem váltható pénzre. Abban az esetben, ha a vevő az árut az ajándékutalvány értékénél kisebb összegért vonja vissza, a vevő nem jogosult annak értékének visszatérítésére vagy az eredeti beváltott utalvány fennmaradó értékének megfelelő új utalványra.
 6. Abban az esetben, ha az ajándékutalványt vagy kedvezménykódot az eladó e cikkben meghatározott szabályainak megsértésével váltják be, az eladónak joga van visszautasítani az így beváltott ajándékutalványt, és elállni a megkötött adásvételi szerződéstől.

 

VIII. Szállítás

 1. A felek minden írásbeli levelezést elektronikus levélben is eljuttathatnak egymáshoz.
 2. A vevő köteles a levelezést az eladónak a jelen Általános Szerződési Feltételekben megadott e-mail címre eljuttatni. Az eladó a levelezést a vevőnek a vevő felhasználói fiókjában vagy a megrendelésben megadott e-mail címre kézbesíti.

 

 1. Peren kívüli vitarendezés
 1. Az adásvételi szerződésből eredő fogyasztói jogviták peren kívüli rendezése a Cseh Kereskedelmi Felügyelet feladata, székhelye: Štěpánská 567/15, 120 00 Prága 2, azonosítószám: 000 20 869, internetcím: https:/ /adr.coi.cz/cs. A http://ec.europa.eu/consumers/odr címen található online vitarendezési platform használható az eladó és a vevő közötti, az adásvételi szerződésből eredő viták rendezésére.
 2. A fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló, 2013. május 21-i 524/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (a fogyasztói jogviták online rendezéséről szóló rendelet) szerinti kapcsolattartó a Cseh Köztársaság Európai Fogyasztói Központja (székhely: Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, internetcím: http://www.evropskyspotrebitel.cz).
 3. Az eladó kereskedelmi engedély alapján jogosult árut értékesíteni. A kereskedelmi ellenőrzést a hatáskörébe tartozó illetékes kereskedelmi iroda végzi. A Cseh Kereskedelmi Felügyelet felügyeli többek között a fogyasztóvédelemről szóló 634/1992. sz. törvény betartását.

 

Zárórendelkezések

 1. Az eladó és a vevő közötti minden megállapodásra a Cseh Köztársaság joga az irányadó. Amennyiben az adásvételi szerződés által létrehozott kapcsolat nemzetközi elemet tartalmaz, a felek megállapodnak abban, hogy a kapcsolatra a Cseh Köztársaság joga az irányadó. Ez nem érinti a fogyasztó általánosan kötelező erejű jogszabályok szerinti jogait.
 2. Az eladó a vevővel szemben a Polgári Törvénykönyv 1820. § (1) bekezdésének n) pontja értelmében nem kötelezi magát semmilyen magatartási kódexhez.
 3. Az eladó weboldalának minden joga, különösen a tartalom szerzői joga, beleértve az oldal elrendezését, a fényképeket, filmeket, grafikákat, védjegyeket, logókat és egyéb tartalmakat és elemeket, az eladót illeti. Tilos a honlapot vagy annak bármely részét az eladó hozzájárulása nélkül másolni, módosítani vagy más módon felhasználni.
 4. Az eladó nem vállal felelősséget az online áruházba harmadik fél által történő beavatkozásból vagy annak rendeltetésellenes használatából eredő hibákért. A vevő a webáruház használata során nem alkalmazhat olyan eljárásokat, amelyek negatív hatással lehetnek a webáruház működésére, és nem végezhet olyan tevékenységet, amely lehetővé teszi számára vagy harmadik személyeknek, hogy a webáruház szoftverét vagy egyéb összetevőit jogosulatlanul befolyásolják vagy használják, és a webáruházat vagy annak részeit vagy szoftverét a céljával vagy rendeltetésével ellentétes módon használja.

 5. Vis maior vagy előre nem látható események (természeti katasztrófa, pandémia, működési hibák, alvállalkozók kiesése stb.) esetén az eladó nem felel a vis maior következtében vagy azzal összefüggésben okozott károkért, és ha a vis maior helyzet több mint 10 napig tart, az eladó és a vevő jogosult elállni a szerződéstől.
 1. Az adásvételi szerződést a feltételekkel együtt az eladó elektronikus formában archiválja, és nem hozzáférhető.
 2. Az eladó megváltoztathatja vagy kiegészítheti az Általános Szerződési Feltételek szövegét. Ez a rendelkezés nem érinti a feltételek korábbi változatának hatálya alatt keletkezett jogokat és kötelezettségeket. 

A jelen általános szerződési feltételek 2023. 3. 1-én lépnek hatályba.