Üzleti feltételek

 

London Club, sro, székhely: Zátiší 1958, 688 01 Uherský Brod, regisztrációs szám: 01571451, adószám: CZ01571451 A brünni kerületi bíróság nyilvántartásába bejegyzett társaság, ügyszám: C78638

 

 I.  Bevezető rendelkezések

Ezek a feltételek a www.londonclub.sk online áruházban történő vásárlásokra vonatkoznak. Az üzleti feltételek meghatározzák az eladó (ügyintéző) és a vevő (vevő) jogait és kötelezettségeit.

 

II. Megrendelés és az adásvételi szerződés megkötése

II.1. A megrendeléssel a vásárló megerősíti, hogy elolvasta a jelen feltételeket és a reklamációs eljárást, és egyetért velük.

II.2. Minden szerződéses kapcsolat a cseh törvények alapján jön létre. Ha a szerződő fél fogyasztó, akkor az üzleti feltételekkel nem szabályozott viszonyokra a Polgári Törvénykönyv (89/2012. Sz.) és a fogyasztóvédelmi törvény (634/1992. Sz.) az irányadó. Ha a szerződő fél nem fogyasztó, akkor az üzleti feltételekkel nem szabályozott viszonyokra a Polgári Törvénykönyv (89/2012. Sz.) az irányadó.

II.3. A megrendelés ellenőrzése után e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot a termékek elérhetőségéről és a szállítás dátumával kapcsolatosan. A fizetési adatokat e-mailben elküldjük (banki átutalással történő fizetés választása esetén). Ezen a ponton megrendelését kötelezőnek tekintjük.

II.4. Az webshopunkból származó termékeket többféleképpen is megvásárolhatja: utánvéttel (készpénzzel történő fizetés, az áru átvételekor a futárnál kártyás fizetés nem lehetséges), banki átutalással (előre történő fizetés, az ügyfél utánvéttel spórol).

II.5. A termékek kiszállítását követően a vevőt e-mailben értesítik erről. 

II.6. Az eladó fenntartja a jogot, hogy megtagadja a megrendelés feldolgozását, ha a rendelési adatok hiányosak, vagy kétségeket ébreszt a potenciális vevő áruk megrendelésével kapcsolatos valódi szándékával. Az eladó a megtagadásról értesítést küld a vevő e-mail címére, esetleg írásban vagy telefonon értesíti.

II.7. A vevő vállalja a kötelezően megrendelt és elküldött termékek átvételét, a megrendelt áruk teljes összegének és a kötelező megrendelésben meghatározott egyéb díjak (postaköltség, csomagolás, utánvéttel) megfizetését.

II.8. A webáruházunkban vásárolt termékek szállítási díja a megrendelés összegétől függ. Az aktuális szállítási árjegyzéket megtalálja a Szállítási és fizetési módok jegyzékben.

A vevő köteles a futárral együtt a szállítás után azonnal ellenőrizni a szállítás állapotát (csomagok száma, a cég logójával ellátott szalag épsége, a doboz sérülése) a mellékelt fuvarlevél szerint. A vevő jogosult megtagadni az adásvételi szerződésnek nem megfelelő küldemény átvételét azzal, hogy például a küldemény hiányos vagy sérült.   

II.9. A termékekkel együtt bemutatott képek szemléltetőek, a termékek tényleges megjelenése kissé eltérhet (technikai okok, monitorbeállítások, a böngésző típusának használata stb.)

 

III. Az adásvételi szerződéstől való elállás

III.1. A vásárlónak jogában áll elállni az adásvételi szerződéstől,és visszaküldeni a terméket, amely teljesíti a következő feltételeket:

- a terméket sértetlen állapotban kell visszaküldeni. Atermék nem mutathatja az elhasználódás jeleit, kivéve azokat, amelyek a termék kipróbálásával hozhatók összefüggésbe. A jótállás nem vonatkozik a rendeltetésszerű használat folytán természetes elhasználódásnak, mechanikus károsodásnak, helytelen tárolásnak, karbantartásnak és tisztításnak kitett tárgyakra.

- a terméket a Polgári törvénykönyv 2012-es évi 89. törvény 1831 §alapján legkésőbb az átvételtől számított 14 napon belül kell visszajuttatni az eladó címére.

Sérült termékek, a normál kezelést meghaladó kopásnyomokkal rendelkező vagy eredeti csomagolás nélküli vagy címkék nélküli termékek visszaküldése esetén az eladó kártérítést követelhet a vevőtől a kár vagy kopás értékéért, és az ilyen kártérítés összege levonható az eladási árból. A Polgári Törvénykönyvről szóló 89/2012. sz. törvény 1833. §-ának rendelkezéseivel összhangban vissza kell adni a vevőnek.

A termékeket a vevő költségére kell eljuttatni a Magyar Posta által (nem utánvéttel) a következő címre:

FROGMAN s.r.o.
London Club / Frogman ID 1735B
East Gate Business park B1
2151 Fót

Amennyiben a termékek utánvéttel lesznek elküldve az eladónak, a szállítmányt az eladó nem fogadja el. Az eladó a vevőnek kifizetett összeget legkésőbb a termékek visszaszolgáltatásától számított 14 napon belül visszautalja a vevő számlájára átutalással.

Ha a vevő eláll a szerződéstől, az eladó köteles indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb a szerződéstől való elállást követő 14 napon belül visszaszolgáltatni neki a szerződés alapján tőle kapott valamennyi pénzeszközt.

A termékek visszaküldésekor mellékelni kell a termékek vásárlását igazoló bizonylatot, és a szállítócsomagot gondosan becsomagolni, nehogy a benne foglaltak sérüljenek.

A terméket eredeti állapotában küldje vissza, beleértve a csomagolást és a címkéket is. Az eredeti cipős dobozra ne tegyen ragasztószalagot és más módon se sértse meg. A terméket csomagolja be úgy, hogy szállítás közben ne sérüljön meg.

FIGYELMEZTETÉS: A csomag átvételének elmulasztása nem jelenti az adásvételi szerződéstől való elállást. Ebben az esetben a szállítási költségek megtérítését fogjuk követelni, ld. VI. - Adásvételi szerződés megszegése.

 III.2. A szerződéstől való elállás joga 14 napon belül nem vonatkozik az üzleti vagy vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos megrendelésekre, azaz a számla tartalmazza az adóazonosító számot. Meghibásodott termék esetén a vásárló köteles jelezni azt az eladónak e-mailben, a hibás terméket 48 órán belül visszaküldeni a feladó címére a hiba részletes leírásával együtt a következő címre:

FROGMAN s.r.o.
London Club / Frogman ID 1735B
East Gate Business park B1 - Magyar Posta
2151 Fót
Hungary

Ezután az eladó biztosítja a sérült áru gyors és ingyenes cseréjét.

 III.3 Amennyiben az ajándék a rendelés része:

A szerződéstől való 14 napon belüli, indoklás nélküli elállás esetén az ajándékozási szerződés lejár. Azaz, ha a szerződéstől való 14 napon belüli elállást követően a rendelés összege nem felel meg az ajándék átvételi feltételeinek, a vevő köteles az ajándékot a feladott áruval együtt visszaküldeni. Ha ez nem történik meg, akkor a visszaküldött összegből a visszaküldött ajándék értéke levonásra kerül a vásárlótól, vagy az ajándékról kiállítunk egy számlát a megfelelő összegben.

 

IV. Garanciaidő és reklamációk

IV.1. A fogyasztási cikkek értékesítésének törvényes jótállási ideje 24 hónap. A garancia nem terjed ki a termék mindennapi használatából eredő normál kopására. Elősősorban a vevő kérheti az eladótól az áru ingyenes javítását vagy ingyenes csereszállítását. Ha a vevő választása nem teljesíthető, ésszerű engedményt kérhet, vagy elállhat a szerződéstől. A reklamációkat, ideértve a hibákat is, indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb a reklamáció keltétől számított 30 naptári napon belül rendezzük, kivéve, ha az eladó és a vevő másként állapodnak meg.

IV.2. Ha a vásárló véletlenül hibás vagy nem megrendelt árut kap, joga van azt kicserélni. Kérjük, mielőbb értesítse az eladót e-mailben az info@londonclub.hu címen, vagy telefonon.

 

V. Szállítási feltételek

V.1. Az árut a megrendelés kézhezvételétől számított 1-7 munkanapon belül kézbesítjük a vásárlónak a megrendelésben megadott címre. Ha az eladó 7 munkanapon belül nem szállítja ki a küldeményt, a vevő további szankció nélkül visszautasíthatja a küldeményt.

V.2. A vásárlóink által megrendelt termékek kézbesítésénél a következő speditőr cégek szolgáltatásait vesszük igénybe: Csomagküldő/Packeta, Magyar Posta, DPD. A csomagok kézbesítése az említett társaságok üzleti feltételei alapján zajlik.

V.3. Az áruk szállítása a Cseh és Szlovák Köztársaság területén kívülre egyénileg megoldott.

 

VI. Az adásvételi szerződés megszegése

VI.1. Az adásvételi szerződés megszegésének bizonyul, ha a vásárló nem veszi át, vagy elutasítja az adott csomagküldő szolgálat (Csomagküldő/Packeta, Magyar Posta, DPD) által kézbesített küldemény átvételét,illetve visszavonja a már teljesített megrendelést. A megrendelést szankció kifizetése nélkül törölheti 1 órán belül a feladó e-mail címére elküldött üzenetben: info@londonclub.hu.

VI.2. Az adásvételi szerződés megszegése esetében az eladó e-mailben értesíti a vásárlót a várható eljárási folyamatról. Amennyiben a vásárló nem vette át a küldeményt, lehetőség van a megrendelt terméket ismételten, szankció- és térítésmentesen elküldeni, feltételezve, hogy a vásárló 3 munkanapon belül eljuttatja az eladó számlájára a megrendelt termék teljes összegét. Közös megegyezés vagy vásárlói érdekeltség hiányában felkéri az eladó a vásárlót, hogy fizesse ki a szükséges költséget akár 7000 HUF értékben. Amennyiben a vásárló nem téríti meg az adott összeget 7 napon belül, az egész ügy a külső ügynökség felé lesz továbbítva.

 

VII. Fogyasztói jogvita peren kívüli rendezése

A vevő-fogyasztónak joga van a fogyasztói jogvita peren kívüli rendezéséhez.
A fogyasztói jogviták peren kívüli rendezésének alanya a Cseh Kereskedelmi Felügyeleti Hatóság (Štěpánská 567/15, 120 00 Prága 2; www.coi.cz).

 

 

VIII. Mások

AZ E-SHOP MINDEN FÉNYKÉPÉNEK ÉS SZÖVEGÉNEK MÁSOLÁSA AZ ÜZEMELTETŐ ELŐZETES EGYEZMÉNYE NÉLKÜL TILOS!

 

 

Jelen feltételek 2016. március 1-jén lépnek hatályba