A KIÁRUSÍTÁS25 kóddal 25% kedvezményt kapsz az akciós kategóriába tartozó árukból.

Kezdje az új évet megkönnyebbülve! Vágjon bele a kapszulagardróbba!

Az új év már el is kezdődött! A takarításon kívül ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy változtasson egy kicsit a ruhásszekrényén. De hogy lehet úgy változtatni, hogy ne kelljen újabb ruhákat vásárolni és feleslegesen költekezni? Ezt nyújtja az úgynevezett kapszulagardrób. Máris mutatjuk, miről is van szó.

A kapszulagardrób egy (illetve két) szóval a rendezett minimalizmust testesíti meg. Néha kapszula szekrénynek vagy alapgardróbnak is nevezik. Ez tulajdonképpen egy olyan kollekciót fed le, amely „kapszulájába“ körülbelül harminc-negyven ruhadarab fér el. De vigyázat, mert ide számolódnak a táskák és a cipők is! A kapszulagardrób varázsát az adja, hogy olyan ruhadarabokat tartalmaz, melyek jól kombinálhatók egymással. Így bátran mondhatjuk, hogy ennek eredményeképp nem csak pénzt, de időt is megtakarítunk.

kapsulovy_satnik

A kölcsönös kombinálhatóságnál maradva érdemes a szekrényt semleges színű, basic (alap) darabokkal feltölteni. Továbbá nem kell attól tartani, hogy az unalmasság felé tendálnak majd outfitjei, hiszen több típusú kapszulagardróbot is kialakíthat. Az üzleti világban dolgozik, a munkája pedig megköveteli az elegáns megjelenést? Az interneten rengeteg ötletet talál arra, hogy például 21 darab ruhából hogyan tud egyből 122 összeállítást elkészíteni. Kialakíthat például szabadidős vagy kirándulós/vakációra alkalmas kapszulagardróbot. Az alapelv azonban az évszakokra épül, de igazolt tény, hogy ez az okos módszer a politikában dolgozó nőktől kezdve az óvónőkig bárkinek egyaránt hasznos.

Hogyan alakítsuk ki a kapszulagardróbunk? 

1)  Először is vegyen ki mindent a ruhásszekrényéből– igen, tényleg mindent!

2)  Nem tudja, hogyan kezdje? Először is támaszkodjon arra, hogy éppen milyen évszak van – válassza ki azokat a darabokat, amiket abban az évszakban hord. Természetesen lesznek olyan darabok, melyeket az egész év során fel tud venni (ingek, farmerek).

3)  Ebből a ruhatömegből most tényleg csak azokat a darabokat válassza ki, melyeket hordani is fog – felejtse el azokat a ruhákat, melyeket a következő szavakkal hagyna csak meg: „Ezt fogom hordani, ha lefogyok/meghízom/megcsináltam az államvizsgát.“

4)  A szekrénybe legfeljebb 40 ruhadarabot tehet vissza.

5)  De ez még nem minden! Most nézze meg azokat a darabokat, melyeket visszatett a szekrénybe, és őszintén válaszoljon: Ezek a ruhák kombinálhatók egymással? Színben passzolnak? Biztosan szükségem van ennyi garbóra vagy farmerszoknyára? – A semleges színekkel biztosan nem fog mellé, ilyen például a fekete, a fehér és a bézs. Ezek mellé választhat két erőteljesebb színt, amit szeret. Ehhez még jöhet egy vadabb mintázatú darab, és máris nyert ügye van! Ellenőrizze továbbá a táskáit és cipőit is, hogy illenek-e a kiválasztott darabokhoz.

6)  És ennyi! Már kész is van a kapszulagardróbja – úgy érzi, valami hiányzik? Jegyezze fel egy darab papírra. Legtöbbször ez egy klasszikus fekete nadrág, egy fehér ing vagy például egy egyszerű póló.

Őszintén hisszük, hogy a ruhásszekrénye felülvizsgálatával nem csak a ruhadarabjait váltja le, de ezzel a folyamattal a fejében is rendet tesz. Ráadásul kinek ne okozna örömöt, ha ránézhet a frissen összeállított, színben is illeszkedő ruhatárára? A kapszulagardrób varázsáról a következő cikkünkben többet is megtudhat, mi pedig alig várjuk, hogy felfedhessük a rendezett minimalizmus titkait.